Nakba-ontkenning bepaalt nog steeds de toon in Joods Nederland

De wijk Manshia in Jaffa in 1948, nadat de Joodse Irgun strijdkrachten er in mei 1948 hadden huisgehouden (Foto AP) Holocaust-ontkenning geldt als een zware beschuldiging, vooral in Joodse kring. Wie zich eraan schuldig maakt wordt van antisemitisme verdacht en is in sommige landen strafbaar. Nakba-ontkenning daarentegen is wel salonfähig, vooral in Joodse kring. Het één – de holocaust – was een genocide van de in Europa levende Joden en ligt goddank achter ons. Het andere – de nakba – was, hoewel bloedig, geen genocide, maar wel het vernietigen van de identiteit van een heel volk – en ook dat was zeker niet niks. Anders dan de holocaust is de nakba ook nog steeds gaande. Nog steeds worden Palestijnen verdreven, nog steeds is er geen Palestijnse staat, nog steeds wordt door grote aantallen Joden geclaimd dat Israel historische rechten kan laten gelden op heel Palestina en dat Palestijnen er eigenlijk niets te zoeken hebben. Nakba-ontkenners zullen ook nooit kunnen instemmen met een echte historische verzoening tussen Israel en de Palestijnen, want erkenning van het toen begane onrecht door Israel is daar een essentieel en onmisbaar onderdeel van. Het bovenstaan is een inleiding naar aanleiding van een ingezonden (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist

7 gedachten over “Nakba-ontkenning bepaalt nog steeds de toon in Joods Nederland”

 1. Nakba? Is dit weer een podium waar de Palestijnen op gehesen worden? Gaan we dat nu ook in Nederland vieren? Wat dacht je van Armeense genocide-dag? Vrouwenrechten in Saoudi Arabie dag.

  Klaas

 2. Wat dacht je van American Holocaust MONTH! En gaan we die Indianen in Zuid Amerika die nog steeds door rechtse herenboeren en grootgrondbezitters worden vermoord omdat wij hier in het westen graag hardhouten bankjes in tuin hebben staan EENS HELPEN?!. En bovendien worden daarbij ook de longen van de aarde vernietigd en potentiele nieuwe medicatie.

  Dus Ja klaas hier staan we ook bij stil. Logisch.

 3. Grappig trouwens dat Klaas 2 rechtse misdaden noemt. Vrouwen rechten is van oudsher en nog steeds het speerpunt van Links/Sociaal bewogenen WERELDWIJD. En dat vrouwenrechten met voeten worden getreden zoals zaken in Israel komt door Rechts = Religieuze partijen, mensen enz. Zoals wij in dit Ubermensch landje de SGP hebben bijvoorbeeld.

 4. Het is goed dat Abu de Nakba ontkenning in Nederlands Joodse kringen aan de orde stelt, maar ik zou het toch nog wat scherper willen stellen:
  ‘Joodse Irgun strijdkrachten’ moet zijn ‘Joodse Irgun terroristen’. De term ‘strijdkrachten’ verschaft legitimiteit aan deze terroristen.
  ‘erkenning van het toen begane onrecht door Israel’ moet zijn ‘erkenning van het toen begane onrecht door Irgun terroristen’.

  Als hij het beestje nou gewoon bij zijn naam zou noemen, heeft hij de ë ook niet nodig om de naam van dat gestolen land te spellen.

 5. Zoals ik al voorspelde Klaas is pleite. Want als ik hem en zijn soort idioten een spiegel voorhoud is het beeld niet zo fraai.

  De rechtse reaguurder.

  1. Buitenlander topic, anti PVV topic zoeken.
  2. Wat factfree onliners of eenzijdige dingen roepen.
  3. Nooit op andere onderwerpen reageren. Milieu, VVD du Jour, Zorg en andere rechtse wantoestanden.
  4. Niet meer verschijnen als de spiegel weer wordt voorgehouden. En de leugens doorzien en ontzenuwd. Of zaken zeggen zoals “ga werken links tuig, Krapuulers zijn homo’s roepen als comeback”.
  5. Daarna weer terug naar stormfront janken over alles wat niet blank is of links. Op een WWB betaald pctje met internet.

  En dit patroon is zoals het ALTIJD gaat.

 6. Dat zien jullie verkeerd Leon en Leo, jullie zijn degene die voorspelbaar en altijd agressief reageren.
  Ga eens eerlijk na hoe de situatie ontstaan is. Om als Jood in 1945 uit de concentratiekampen te komen en je af te moeten vragen waar je in deze wereld nog enigszins veilig zou kunnen leven. Je familie vermoord, jezelf gebroken en ontheemd. Dat er bij de vorming van de staat Israël zaken zijn gebeurd die volgens huidige maatstaven niet door de beugel kunnen, dat is zeker. Maar zijn er ook niet hele volksstammen Europeanen gedwongen verhuisd, bv de Sudetenduitsers en de Pruisen? Daar hoor je niemand meer over, zo ging dat vlak na de oorlog.

  Klaas

Reacties zijn gesloten.