Tussen de regels door: propaganda van het Britse Home Office

De Britse coalitie verzocht het Home Office – de Britse versie van de IND – om een rapport op te stellen over de effecten van Europese immigratie naar de UK. Want, zo zeiden stemmen in het parlement, al die Europese migranten komen hier alleen maar omdat ze een uitkering willen (goh, dat roepen sommige stemmen hier in Nederland ook). In totaal werden 67 bronnen ondervraagd; de Britse Kamer van Koophandel, verschillende bedrijven, academici en denktanks.

Wat bleek? Die stemmen praatten poep, om het maar kort door de bocht te zeggen. De Britse economie heeft juist veel te danken aan al die Europese migranten, die volgens het rapport ‘energiek en hardwerkend’ zijn en er een prachtige werkethiek op nahouden. En verhoudingsgewijs vragen ze veel minder vaak om een uitkering dan de Britten zelf.

Home Office was niet zo gelukkig met dat rapport, dat in mei al helemaal klaar lag. Ze besloten om het niet te publiceren, want dat zou weleens een volgens hun negatief effect kunnen hebben op de Europese verkiezingen. Sterker nog, het rapport werd naar een andere afdeling binnen de Home Office gestuurd, waar het herschreven werd.
Het werd niet zomaar een beetje herschreven, nee, de positieve effecten van immigratie naar de UK werden er uit gehaald en vervangen door negatieve effecten.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Dhjana