Drie tieners niet ontvoerd en gedood door Hamas en de pers zwijgt

Inmiddels zijn er ten gevolge van de vergeldingsactie die om -hoofdzakelijk de ontvoering van en moord op drie tieners in Hebron -, door Israël is ingezet, meer dan 1000 doden gevallen in Gaza.
Nu komen er echter meer en meer geluiden naar buiten die er op wijzen dat Hamas helemaal niet bij deze ontvoering betrokken was.
Twitter - sheeraf- After Israel's top leadership ...Op verschillende Engelstalige blogs werd hier gisteren en vandaag melding van gemaakt. The Daily Intelligencer kopte:

It Turns Out Hamas Didn’t Kidnap and Kill the 3 Israeli Teens After All. Hierin wordt gezegd dat Sheera Frenkel, Midden-Oosten correspondent voor Buzzfeed en voormalig correspondente van The Times of London meldt dat hoge functionarissen in Israël hebben toegegeven dat de daders solitair handelden.

Twitter - JonDonnison- Israeli police MickeyRosenfeld ...Vandaag publiceerde Mondoweiss het artikel: Claim that Hamas killed 3 teens is turning out to be the WMD of Gaza onslaught.
In dit bericht wordt verwezen naar BBC correspondent Jon Donnison die verklaart dat een politie woorvoerder hem verteld heeft dat de daders wel sympathiseerden met Hamas maar zelfstandig handelden.

Hamas heeft nooit toegegeven dat ze betrokken waren bij de ontvoering en moord, maar het was voor Bibi Netanyahu natuurlijk het perfecte aanknopingspunt om een vol offensief in GAZA te starten.

Behalve Powned hebben de media dit nieuws niet opgepikt, typerend voor het Israël minnende journaille in Nederland.

15 gedachten over “Drie tieners niet ontvoerd en gedood door Hamas en de pers zwijgt”

 1. Op zich is het al bizar om een oorlog te starten vanwege de dood van drie tieners. Het incident is vreselijk, maar het rechtvaardigt geen militaire actie.

  Blijkbaar is er een ander motief om de strijd tegen Hamas aan te gaan. De drie tieners zijn slechts als excuus gebruikt. De echte reden zal later wellicht duidelijk worden. Intussen al bijna 1000 doden.

 2. Zelfs als de daders bekend zijn dan is het voldoende die daders te straffen. Wat Israël nu doet kan echt niet meer.
  Ik ben -vaak tegen beter weten in- lang vriend van Israël gebleven. Helaas kan ik dat niet meer zijn.

 3. Opvallend dat juist PowNed met het nieuws komt. Als het klopt, verdienen ze meer credit dan ze tot nu toe gekregen hebben.

  Er is mij nog iets opgevallen in het conflict :
  De leeftijd van de gevallen soldaten aan de Israëlische kant is bijna altijd 21.
  Wat het betekent, weet ik niet precies, maar het valt op.

 4. Dat de media hierover niet schrijven is niet zo vreemd, want het is allang bekend. Hamas heeft het steeds gezegd en we weten al jaren dat elk Palestijns leiderschap rivalen heeft.

 5. En als het doden van tieners / kinderen agressie rechtvaardgigd , heeft Hamas een veel groter recht dan “israel “

 6. De berichtgeving in de pers en daarbuiten laat duideljjk twee kanten zien! Alles wat Pro-Palestijnen is krijgt van Pro-Israel te horen dat het leugens zijn EN OMGEKEERD! Wel vreemd dat er regelmatig fotomateriaal wordt gepubliceerd dat niets met Gaza-conflict te maken heeft! Wie doet dat? Israël … Vul zelf maar in. Ik hoop dat het eindelijk afgelopen is… er zijn alleen maar verliezers!

 7. De militaire operatie zou pas afgerond zijn als alle tunnels vanuit Gaza zijn gevonden en onklaar gemaakt. Alsof er tientallen tunnels zijn, allemaal breed genoeg om met tanks 3 rijen breed Israël binnen te vallen. Waarom kunnen die tunnels niet aan Israëlische zijde gelokaliseerd worden?

 8. Tunnels naar Gaza zijn versie 1.0. Er wordt gesproken over tunnels tot in Israël, http://www.nytimes.com/2014/07/27/world/middleeast/israel-extends-cease-fire-in-gaza-a-un-request-rejected-by-hamas.html?_r=0 en verder over grote ondergrondse complexen.
  http://news.nationalpost.com/2014/07/22/destroying-gazas-underground-city-israel-forces-take-aim-at-hamas-terror-tunnels/
  ik vraag me dus af waarom je Gaza moet platgooien terwijl het gevaar schuilt in de plaats waar ze in Israël boven de grond komen

 9. Tunnels graven is vaste prik voor degenen die uit concentratiekampen en ghettoos willen ontsnappen ..

 10. @Al Barkastani

  Nee. Die tunnels hebben niet tot doel te ontsnappen. Te stellen dat de Gazanen de Gaza-strook zouden willen verlaten is blijk geven van een volkomen onbegrip van de situatie.

 11. Wie zei er ook alweer aan Israelische zijde dat Gaza een kwestie is van grasmaaien ? In een hoofdartikel op http://www.thenation.com van 25 juli j.l. legt Noura Elakat haarfijn uit wat grasmaaien betekent. Voor de verstokte Israelfan: grasmaaien betekent stelselmatig woonwijken bombarderen, net zo lang tot er geen steen meer overeind staat en alle Palestijnen zijn verdreven.In de Gaza strook woonden 3 a 4000 jaar geleden de Filistijnen, een zeevarend en handeldrijvend volk.Vanaf het eerste Bijbelboek was er strijd tussen de joden en de Filistijnen, toen de erfvijand en nu nog.

Reacties zijn gesloten.