VS vullen Israels munitie aan en Israel roept nog eens 16.000 reservisten op

De Verenigde Staten hebben erin toegestemd Israel diverse types nieuwe ammunitie te leveren die zijn opgeraakt tijdens de drie weken van bombardementen op Gaza. Haaretz citeert CNN en zegt dat het onder meer gaat om 120mm mortiergranaten (de zwaarste en meest onnauwkeurige granaten die er zijn, AbuP.) en 40mm munitie voor granaatwerpers. De munitie komt van een depot dat de VS in Israel aanhouden, waar voor meer dan een miljard dollar aan munitie ligt, volgens een official die CNN aanhaalde.
Israel besloot intussen nog eens 16.000 man reservisten op te roepen. Dat geeft de mannen die al onder de wapenen zijn wat ruimte om adem te halen, zo haalde Haaretz een hoge officier aan. Het totaal aantal mensen dat Israel inzet tegen Gaza, een stuk land ter grootte van het eiland Texel met een bevolking van 1,8 miljoen mensen, is nu 86.000 man.
De kosten van Israels aanval op Gaza worden tot op dit moment begroot op 6 miljard shekel, oftewel 1,25 tot 1,.5 miljard euro, zo meldt  Haaretz.  Daarin zijn zowel de rechtstreekse militaire kosten begrepen als verliezen in de burgersector. De militaire kosten voor het oproepen van reservisten, het gebruik van brandstof munitie etc. worden begroot op ruim een miljard euro. De civiele kosten betreffen vooral verliezen voor bedrijven in de buurt van Gaza en de schade aan gebouwen.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist

6 gedachten over “VS vullen Israels munitie aan en Israel roept nog eens 16.000 reservisten op”

 1. Als ik me niet vergis, heeft Obama gezegd dat Israël de aanvallen op Gaza moet stoppen. Hij heeft er in ieder geval commentaar op gehad. Maar zijn land, de VS, gaat rustig door met het bewapenen van het Israëlisch leger. Dat is goed voor de economische groei van de VS.

  De rechterhand weet niet wat de linkerhand doet????

 2. Als tegenprestatie krijgt Amerika een nieuw, electronisch-hightec speeltje, zoals de drone van een paar jaar geleden.Iedereen blij.

 3. Er is een crisis gaande. Rechtse partijen hebben daar een oplossing voor. Niet door de veroorzakers (zijzelf) aan te pakken (banken, politici en figuren als Wilders & CO). Hun oplossing is simpel.

  Wapens leveren, conflicten voeden en vervolgens volken een oorlog in rommelen. Dat heeft voor hen een aantal voordelen.

  1. Afzetmarkt voor hun wapentuig.
  2. Oorlog legt te focus op andere en niet die werkelijk aanstichters (zijzelf zitten mijlenver van het conflict).
  3. Plebs dat sneuvelt en ze hebben liever doden dan veteranen die terugkomen want die kosten geld.

  Opvallend hoe de partijen die oorlog willen ook het slechts hun veteranen opvangen (geestelijk verwarde mensen, gebroken gezinnen en gehandicapten). En laat met name rechts daar nou schijt aan hebben.

  WAR!!! where is it good for ? Absolutely NOTHING!!! Except for those happy few right wing figures WORLDWIDE!

  Die zin ontbreekt nog aan het liedje.

Reacties zijn gesloten.