Vijf auto’s vernield door explosies in Gaza-stad

Vijf bommen zijn deze zondagmorgen afgegaan in auto’s in de wijk Sheikh Radwan van Gaza-stad. Op muren bij de plaatsen waar de bommen afgingen stond “Daesh” geschreven, het Arabische acroniem voor Islamitische Staat. Maar dat wil nog niet zeggen dat de bommen ook echt door IS-aanhangers waren geplaatst.

Drie van de opgeblazen auto’s behoorden toe aan leden van de Ezzedin al-Qassam Brigades van Hamas, de twee andere waren van leden van de Quds- Brigade van de islamitische Jihad. Er vielen geen doden, wel werden twee mensen gewond door rondvliegende scherven. Ook braken er ruiten en werden gebouwen beschadigd. Sinds de Israëlische slachting van afgelopen zomer is er sprake van toegenomen onrust veroorzaakt door militante, meest salafistische groepen. Er zijn eerder aanslagen uitgevoerd. Ook hebben groepen die Hams niet onder controle heeft, een aantal malen raketten afgevuurd op Israël. Sommige van deze groepen hebben te kennen gegeven dat ze IS steunen.

Ma’an meldt dat Hamas de vorige maand bij een schietpartij de 27-jarige Iyad al-Bozum, die een aanhanger van IS zou zijn geweest, doodschoot. Dat zou gebeurd zijn kort nadat een ultimatum afliep dat de salafisten Hamas hadden gesteld om binnen 24 uur salafisten los (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist