Palestijn doodt twee mensen in Jeruzalem bij een aanval met een mes

De twee slachtoffers: links Nehemia Lavi (41 uit Jeruzalem) en rechts Aharon Benet (22, uit de nederzetting Modi’in Illit) (Foto’s Flash90)

Twee mannen zijn zaterdag gedood in Jeruzalem door een 19-jarige Palestijnse jongeman met een mes. Een vrouw raakte gewond en een peuter lichtgewond. De Palestijnse jongen viel een ultraorthodoxe familie, bestaande uit de man, de vrouw en het kind, aan in de Oude Stad toen zij op weg waren naar de Westelijke Muur (Klaagmuur) om daar te bidden. Een militaire reservist, ex-legerrabbijn, maakte zich op om te hulp te komen, maar werd eveneens neergestoken. De beide mannen overleden. De Palestijn maakte zich meester van het pistool van één van de mannen en schoot daarmee op leden van de politie, volgens een politiewoordvoerder. Hij werd vervolgens ”geneutraliseerd”, wat politiejargon is voor doodgeschoten.

De Palestijn werd later geïdentificeerd als de 19-jarige Mohannad Hallabi, een rechtenstudent aan de Quds universiteit en afkomstig uit een dorp bij Ramallah. Volgens Haaretz had hij een paar dagen geleden op zijn Facebook pagina een foto geplaatst van Dia’ Talhama (bedoeld werd Diaa Talahme, AbuP.) die volgens het Israelische leger was gedood toen een handgranaat in zijn hand voortijdig ontplofte, maar die volgens omstanders helemaal (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist