Sinds zaterdagavond tenminste 220 Palestijnen gewond in confrontaties met leger en kolonisten

Kolonisten, begeleid door militairen, voeren aanvallen en vernielingen uit jegens het dorp Burin bij Nablus (Foto Activestills.org, 3 oktober 2015).

Sinds zaterdagavond zijn op de Westoever en in Jeruzalem tenminste 220 Palestijnen gewond zijn geraakt in confrontaties met het Israëlische leger en/of met kolonisten. Van die 220 zijn er 96 gewond geraakt door kogels – 28 door scherpe munitie om precies te zijn en de rest door zogenaamde ”rubber kogels”, stalen cilinders die met rubber zijn overtrokken. Dr Abed Rabbo Masra van de Rode Halve Maan (het equivalent van het Rode Kruis) heeft dit zondagavond gemeld aan het persbureau Ma’an News. Eerder op de dag had de Israëlische kant Haaretz al een getal van minstens 100 Palestijnse gewonden genoemd.

De confrontaties kwamen na twee steekpartijen in Jeruzalem waarbij twee orthodoxe mannen werden gedood en een 15-jarige jongen niet ernstig werd gewond. In beide gevallen doodde de politie de vermoedelijke daders. In het tweede geval was dat – zo kort na de moord op de 18-jarige Hadil Hashlamoun in Hebron, opnieuw een duidelijk geval van een buitengerechtelijke executie zoals een video liet zien.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist