Rode Halve Maan: sinds zaterdag 800 gewonden op de Westoever

1) Israelische politiemannen hebben woensdag in de zuidelijke Israelische plaats Kiryat Gat een Palestijnse man doodgeschoten die een militair zou hebben willen aanvallen met een mes en diens wapen zou hebben willen afpakken. Dat schrijft de krant Haaretz. De man vluchtte een gebouw in. Hij werd achterna gezeten door politieagenten die hem, zoals dat in Israel met Palestijnse verdachten gebruikelijk is, doodschoten.Het zou gaan om de 24-jarige Amjad Hatem al-Jundi uit Yatta bij Hebron op de Westoever.
kiryat gadEerder, woensdagochtend, was een Palestijns meisje in de Oude Stad van Jeruzalem in de buurt van de Leeuwenpoort neergeschoten, nadat ze volgens Israelische kranten een Joodse man zou hebben aangevallen met een mes. De man, een kolonist, raakte matig gewond. Hij trok daarna een pistool, waarmee hij van dichtbij met vier kogels het 18-jarige meisje neerschoot. Het meisje leeft nog, maar is zeer ernstig gewond.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

2) Woensdag werd opnieuw ook op diverse plaatsen gedemonstreerd door Israelische Palestijnen, onder meer in Jaffa, Umm al-Fahm. Lod en Nazareth. Bij botsingen op de Westoever en in Jeruzalem zijn woensdag, op de zesde dag van protesten, meer dan 288 Palestijnen gewond geraakt. Van hen werden er 89 getroffen door ”rubberkogels” en tien door scherpe munitie. De rest moest behandeld worden voor een overdosis traangas, zo hebben functionarissen van de Rode Halve Maan gemeld. Het totale aantal Palestijnen dat sinds zaterdag is gewond ligt rond de 800. Bij Ramallah werden 28 mensen door rubberkogels getroffen. Dat gebeurde tijdens een mars van Bir Zeit naar de nederzetting Beit El, waaraan zo’n 3.500 mensen deelnamen. Ook de studenten van de Bir Zeit universiteit lieten hun colleges voor wat ze waren en namen deel. Eén student werd levensgevaarlijk aan het hoofd gewond door een rubberkogel.In Jericho werden 55 Palestijnen door rubberkogels gewond, en twee door scherpe munitie. In Nablus werden vier mensen door scherpe munitie getroffen en in Bethlehem twee. Gedemonstreerd werd er ook in het district Hebron, in Beit Ummar en in Yatta.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

3) Een Palestijn van 20 is donderdag doodgeschoten in het Shu’afat kamp bij Jeruzalem tijdens een inval van het leger. Wissam Faraj werd in de hartstreek geraakt met een dum dum kogel, volgens medische kringen, en stierf ter plekke. Dat gebeurde tijdens botsingen die uitbraken toen legereenheden begeleid door helikopters het kamp binnenvielen en het huis binnendrongen van Subhi Abu Khalifa, die eerder op de dag een yeshiva-student aanviel met een mes in de wijk Sheikh Jarrah in Jeruzalem. Khalifa zelf werd daarbij gearresteerd. De student raakte ernstig gewond. Bij de inval in het Shu’afat kamp werden nog zes andere personen door scherpe munitie gewond, terwijl er 35 gewonden vielen door ”rubberkogels”, met rubber overtrokken stalen cilinders. Bij drie andere aanvallen met messen deze donderdag werden in Tel Aviv vier mensen, in de nederzetting Kiryat Arba een kolonist en in Afula in centraal Israel een soldaat gewond. De aanvaller in Tel Aviv, een jongen uit Jenin op de Westoever, die een schroevendraaier gebruikte, werd doodgeschoten. De andere aanvallers werden gearresteerd.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist