Israel sluit Arabisch Jeruzalem af met checkpoints

Israel heeft woensdag checkpoints opgezet bij de Arabische wijken van Jeruzalem en extra-troepen ingezet. Mohamed al-Hummus, een lid van het Follow-up Comité vertelde het persbureau Ma’an News, dat de wijken Issawiya en at-Tur zijn afgesloten door checkpoint waar automobilisten willekeurig worden tegengehouden. Ook worden jongeren aan inspecties onderworpen, volgens Al-Hummus, en vaak op een vernederende manier, bijvoorbeeld door hen te dwingen zich uit te kleden. Ook hebben Israelische troepen posities ingenomen rond de Oude Stad.
In de nacht waren er invallen in Issawiya en at-Tur waarbij tenminste 12 arrestaties werden verricht. In de ochtend veegden politie-eenheden weer de ruimte rond de Aqsa-moskee schoon voorafgaande aan het bezoek van een groep rechtse Joden die er wilden komen bidden en een 60-tal vrouwen die Israel op een zwarte lijst heeft geplaatst, werd verhinderd het gebied binnen te gaan.

De checkpoints rond de Palestijnse wijken en dorpen die deel uitmaken van Jeruzalem en het inzette van extra-troepen was in overeenstemming met een beslissing die het Israelische veiligheidskabinet kort daarvoor had genomen. Er werden 300 soldaten opgeroepen, terwijl eerder al een commissie van de Knesset ermee akkoord was gegaan 1.400 reservisten van de grenspolitie op te roepen. Tot nu toe zijn daarvan 850 man daadwerkelijk opgeroepen, meldde The Times of Israel.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist