Vrijdag: vijf dode Palestijnen, één ”aanslag met mes”, brandstichting in Jozefs tombe

Vijf Palestijnen zijn deze vrijdag gedood, en tenminste 150 gewond door Israelische militairen afgeschoten scherpe munitie en ”rubberkogel” in de bezette gebieden. Dat heeft het Palestijnse ministerie van Gezondheid bekendgemaakt.
In Nablus werd de 19-jarige Ihab Jihad Hanani, tijdens onlusten doodgeschoten. Tijdens demonstraties in de Gaza-strook werden Yahiya Abd al-Qader Farhat (24) en Mahmoud Hatim Hmeid (22)gedood, terwijl daar Shawiq Jamal Jabr (37) overleed aan verwondingen die hij opliep toen Israelishe troepen vorige week het vuur openden. Bij Hebron, in de nederzetting Kiryat Arba, tenslotte, werd de 26-jarige Eyad Khalil Awawdeh doodgeschoten nadat hij een Israelische soldaat zou hebben aangevallen. Hij deed dat onder de dekmantel dat hij een lid van de pers zou zijn, met een camera in de hand, en gekleed in een geel vest met het duidelijke opschrift ”press”. Verschillende soldaten openden het vuur op hem nadat hij de soldaat zou hebben gestoken. De soldaat raakte lichtgewond.

Het officiële Palestijnse persbureau WAFA had juist gisteren een lijst van 33 namen gepubliceerd van Palestijnen die sinds 1 oktober door Israelisch vuur zijn gedood, plus één die volgens de PA door medische verwaarlozing stierf in de gevangenis. De vijf nieuwe doden brengen het totaal aantal Palestijnse doden van de afgelopen twee weken op 39.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist