Soldaat gedood op busstation in Zuid-Israël en 11 mensen gewond (update)

UPDATE:
Een Israëlische soldaat is zondagavond doodgeschoten op het centrale busstation van de stad Beer Sheva in Zuid Israël, door een man met een mes en een pistool. Elf mensen werden gewond van wie vijf ernstig. De aanvaller, de 21-jarige Bedoeïen Mohand al-Oukbi uit Hura in Israël wiens moeder afkomstig was uit Gaza, werd doodgeschoten buiten het busstation, toen hij wilde vluchten. Ook een Eritrese asielzoeker, de 29-jarige Haftom Zarhum, raakte zeer ernstig gewond Hij werd neergeschoten door veiligheidsmensen die hem aanzagen voor de ”terrorist” en getrapt, bespuugd, geslagen en met meubilair bekogeld door het publiek. Hij overleed een dag later. .
Oukbi, de aanvaller, wilde eerst een vrouw steken, volgens de site YNet, maar die sprayde hem met pepperspray. Daarna schoot hij een soldaat dood, de 19-jarige Omri Levi, en pakte diens M-16 geweer, waarmee hij anderen beschoot en 11 mensen verwondde. Onder de gewonden waren verscheidene beveiligers van het busstation. De aanvaller werd uiteindelijk buiten het busstation doodgeschoten. Het is onduidelijk hoe hij het station binnen kon komen, terwijl alle ingangen worden bewaakt.

Israël is zondag begonnen met het afsluiten van de Palestijnse buurt Jabal al-Mukabber in Jeruzalem van de nederzetting ernaast, Oost-Talpiot, (ook wel Armon HaNetziv genoemd). In weerwil van uitspraken van premier Netanyahu uit voorbije tijden – het laatst in mei 2014 – dat Jeruzalem ”nooit meer zal worden gedeeld”, laadden arbeiders grote betonnen slabben van vrachtauto’s en begonnen zij een Muur op te richten, zoals die intussen maar al te bekend is van de foto’s, elders in Jeruzalem en op de Westoever.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist