Twaalf doden bij luchtaanval op ziekenhuis in Syrië

Bij een bombardement op een ziekenhuis in de Syrische stad Sarmin zijn dinsdag tenminste 12 mensen om het leven gekomen. Zeker 3 van de slachtoffers maakten deel uit van de medische staf. Volgens overlevenden en getuigen werd het ziekenhuis rond 1 uur’s middags twee keer kort na elkaar getroffen door een luchtaanval. Het is de derde aanval op een ziekenhuis in de regio sinds de Russen zijn begonnen met het bombarderen van tegenstanders van president Assad.

Volgens de organisatie Physicians for Human Rights hebben er sinds het begin van de opstand 307 aanvallen op ziekenhuizen plaatsgevonden, waarbij 670 artsen en verplegers/sters om het leven gekomen zijn. Het regime van Assad is volgens de organisatie verantwoordelijk voor 90% van die aanvallen.

Het bombardement van afgelopen dinsdag  komt twee weken na een Amerikaans bombardement op een ziekenhuis in Kunduz. Bij dat bombardement werden 19 mensen gedood. Khaled Almilaji, directeur van Medical Relief in Syrië, verklaarde dat:

“The whole world has to be just as angry as they were with what happened in Afghanistan. Their anger must not just be directed at Bashar, who has been inhuman with us, but also at the Russians, who are just as bad, but more accurate in their targeting.”

 

Volgens het Syrian Observatory for Human Rights zijn als gevolg van de Russische bombardementen de afgelopen 3 weken 370 mensen om het leven gekomen, waaronder 127 burgers.

Bron: The Guardian

https://www.youtube.com/watch?v=GFtEfckgjAk