Zweedse aanslagpleger had racistische motieven

Volgens de Zweedse politie handelde de man die gisteren op een Zweedse school twee mensen met een zwaard doodde, uit racistische motieven. Hij zou zijn slachtoffers gericht hebben uitgezocht. Dat zou blijken uit bewijsstukken die in de woning van de verdachte zijn gevonden.

Bij de aanslag in de stad Trollhättan kwamen een docent en een leerling om het leven. Twee andere mensen raakten zwaargewond en liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. De dader werd door de politie doodgeschoten. De slachtoffers komen volgens de politie uit een ‘migrantenmilieu’. Een groot deel van de ruim 400 leerlingen bestaat uit recentelijk in Zweden gearriveerde vluchtelingen. De school ligt in wat we hier eufemistisch een  ‘achterstandswijk’ zouden noemen.

Al eerder maakte de antiracistische Zweedse organisatie Expo bekend dat de dader, de 21 jaar oude Anton Lundin Pettersson, zich op sociale media fel had uitgesproken tegen ‘het helse multiculturele project’ en de ‘Joodse controle van de westerse media’.

Bron: Die Zeit