Tegenslagen voor Assad en Poetin in Syrië

Slecht nieuws voor de domrechtse Poetin fanclub in Nederland: in Syrië hopen de tegenslagen voor de Russen en hun genocidale bondgenoot Assad zich op. De poging Aleppo op de rebellen  te heroveren is op een complete mislukking uitgelopen, op sociale media wemelt het van de foto’s van brandende Russische tanks en Russische militaire adviseurs beklagen zich luidkeels over de onkunde en de slechte moraal van Assad’s leger.  Tot overmaat van ramp krijgen de rebellen vanaf november de beschikking over grond-lucht raketten waarmee ook de tot dusver buiten bereik zijnde Russische gevechtsvliegtuigen en helicopters neergehaald kunnen worden. Aleppoimages

Niet dat de poging Aleppo te heroveren geen resultaat heeft opgeleverd: een half dozijn ziekenhuizen is volledig verwoest en nog eens zo’n 120.000 mensen zijn op de vlucht geslagen voor de gevechten.  Bovendien is ISIS erin geslaagd een belangrijke bevoorradingsroute naar Aleppo in handen te krijgen, ze staat nu bij de militaire basis Sefirah voor de deur.  Tegelijkertijd rukken eenheden van de door de VS gesteunde Free Syrian Army (FSA) op naar Lakatia en daarmee naar het kernland van de Assad-clan.

Die Zeit merkt droogjes op dat de Russische propagandamachine wat stilletjes is geworden. Daar waar eerst nog melding werd  gemaakt van duizelingwekkende successen en duizenden strijders van ISIS die zogenaamd op de vlucht zouden zijn geslagen voor Russische bombardementen, komt men inmiddels niet veel verder dan sussende verklaringen dat de verwachtingen niet te hoog gespannen moeten zijn en dat alles nu een keer tijd nodig heeft.

Bron: Die Zeit