‘Collateral damage’ is moord

Moslimslachtoffers zijn ‘collateral damage’ van ‘onze belangen’ in het Midden-Oosten. Correspondent Midden-Oosten Robert Fisk zou weliswaar een gedode hond zo nog niet betitelen, maar wij in het Westen gebruiken het voor mensen, voornamelijk voor Arabieren. Deze ‘collateral damage’ zal zich echter niet zomaar laten beschadigen. In tegenstelling tot vroeger is de mobiliteit van strijders groot.

In het verleden kon het Westen zich in allerlei avonturen begeven zonder noemenswaardige consequenties in eigen land of stad. Geen enkele Noord-Koreaan kwam de Londense metro opblazen omwille van onze deelname aan de Koreaanse oorlog. Geen enkele Vietcong reisde naar Washington om daar het Witte Huis op te blazen. Dat geldt niet voor het Midden-Oosten. Zij komen ook naar ons toe.
(MO*)

Willen mensen die instemmen met bombardementen in het Midden-Oosten een vergroting van de rancune van moslims en op termijn een guerrillaoorlog met een potentieel van anderhalf miljard moslims? Willen zij daarvoor de verantwoording dragen?