Fascistisch gedrag Trump loopt nu al uit de hand

De man is nog niet eens president en hij trekt al door het land als de grootste fascist in de westerse wereld sinds 1945:

De Amerikaanse persfotograaf Chris Morris werd hardhandig tegen de grond gewerkt toen hij een stap buiten de door Trump doorgaans aangegeven lijnen deed (typisch persbreidelende maatregel van extreemrechtse politici, zo’n journalistenvak, dezelfde praktijk werd immers gehanteerd op de beruchte “minder minder”-avond van de PVV in 2014) bij een ‘Black Lives Matter’ demonstratie tijdens een rally van Trump in Virginia.

Eerder weigerde Trump zich te distantiëren van David Duke, de voormalige ‘Grand Wizard’ van de Ku Klux Klan. hij beweerde de man eigenlijk helemaal niet te kennen, geen idee te hebben wie het in feite is, en beweerde later zelfs nog dat zijn microfoon dicht stond zodat een en ander verkeerd overgekomen was.  Het zijn echt de leugens van een verwend rotkind van ten hoogste 8 jaar.

En als kers op de white suprematistische slagroom liet Trump gisteren bij een campagnebijeenkomst op een voormalig gesegregeerde universiteit een groep zwarte studenten – die verder helemaal niks deden – verwijderen bij zijn campagnebijeenkomst in Georgia.

Normaal gesproken zou je verwachten dat dit allemaal zelfs voor rechtse Amerikanen te racistisch voor woorden is, maar heden ten dage weet je het niet meer. Hij heeft de geest uit de fles gelaten, en na vandaag – Super Tuesday immers – zullen we waarschijnlijk weten of de meest fascistische en stompzinnigste presidentskandidaat ooit van het machtigste land ter wereld daadwerkelijk een kans op dat presidentschap zal maken. God weet wat hij in machtsdronken staat zal doen als hij eenmaal president is.