Zes Palestijnen doodgeschoten in drie dagen in bezet gebied

Twee Palestijnen zijn donderdag doodgeschoten bij de Israelische nederzetting Ariël, na een aanslag met een mes waarbij een Israelische vrouw gewond raakte, aldus een militaire woordvoerder. De Israelische vrouw werd naar een ziekenhuis gebracht. Getuigen vertelden Ma’an dat de twee Palestijnen met “tientallen schoten” waren gedood.Maandag werden drie Palestijnen door de Israeli’s doodgeschoten bij twee aanvallen in de buurt van de nederzetting Kiryat Arba bij Hebron, waarbij vier Israeli’s gewond raakten.

*

Israelische militairen hebben vrijdag weer een jonge Palestijn doodgeschoten. Twee anderen werden gearresteerd verdacht van het willen plegen van een aanval de nederzetting Sha’are Binyamin. De gedode Palestijn werd geïdentificeerd als Mahmud Ahmad Abu Fanunah (21) uit het district Hebron.Een woordvoerder van het leger zei dat Abu Fanunah, gewapend met een mes, uit zijn auto kwam en soldaten wilde aanvallen bij de Gush Etzion kruising ten zuidwesten van Bethlehem. Soldaten openden het vuur en doodden de man.Een getuige vertelde Ma’an echter dat de Palestijn kwam aanrijden vrijwel tegelijk met een Israelische kolonist, die stopte op het kruispunt om iets tegen de soldaten te zeggen, waarbij hij wees op de auto van de Palestijn. De Palestijn stopt eveneens en stapte uit zijn auto– “waarbij hij niets in zijn handen had”.

De Israeli’s openden niettemin het vuur en schoten hem dood. Hisham Abu Shaqra, een verslaggever van het Turkse persbureau Anadolu, nam de gebeurtenis op. Hij werd door de Israeli’s gearresteerd. Kort na deze gebeurtenis maakte de Israelische politie bekend dat zij twee Palestijnse minderjarigen had opgepakt bij de ingang van de industriële zone van de nederzetting Sha’are Binyamin ten noordoosten van Jeruzalem.

(Lees verder bij de bronnen van dit artikel), ook: hier