Verrassend: Alternative für Deutschland blijkt neo-nazistisch alternatief

Uit een gelekt manifest (PDF) van de anti-immigratiepartij Alternative für Deutschland blijkt deze Duitse partij van bezorgde burgers, die kortgeleden grote winst haalde bij de deelstaatverkiezingen, er plannen op na te houden die historisch gezien wel heel griezelig zijn. Het beperken van lessen over die geschiedenis is dan ook één van de plannen van de AfD:

A leaked election manifesto has revealed that Germany’s vote-winning new anti-immigrant party has plans for draconian laws which would discriminate against handicapped children, single mothers, and the mentally ill – and oblige history teachers to end a perceived  “over-emphasis” on the Nazi era in schools. (Independent)

De partij wil onder andere terugkeren naar ‘nationale waarden’, met het gezin als hoeksteen van de samenleving. Abortus moet dan ook verboden, en scheiden moeilijker gemaakt worden. Verder moet staatsondersteunde kinderopvang worden ingeperkt om éénoudergezinnen te ontmoedigen. Alcoholisten bij wie therapie niet helpt en geesteszieke criminelen moeten niet in daarvoor bestemde klinieken verblijven maar in de gevangenis opgesloten worden. En inderdaad willen ze dat men in geschiedenislessen eens ophoudt te zeuren over dat nationaal-socialisme en ook eens wat positieve zaken over Duitsland meldt. Enfin, u begrijpt het wel.