Israëlische marine schiet op vissers uit Gaza, arresteert er tien en neemt vijf boten mee

De Israëlische marine heeft zondag op zee bij al-Wahah bij de noordelijke Gaza-strook het vuur geopend op vissers. In een afzonderlijk incident, eveneens in het noorden van de Gaza-strook, werden bovendien tien vissers gearresteerd en vijf boten in beslag genomen.

Een woordvoerder van de Unie van Agrarische namen gaf het persbureau Ma’an News de namen van de tien arrestanten. Een woordvoerder van het Israëlische leger kwam niet verder dan de mededeling dat hij de rapporten zou nakijken. Israel maak er een gewoonte van regelmatig Palestijnse vissers aan te houden onder het inroepen van ”veiligheidsredenen”. In 2015 werden,volgens het Palestijnse Centrum voor de Mensenrechten (PCHR), 71 vissers aangehouden en 22 boten opgebracht.

In de loop van dit jaar werd al tenminste 139 keer het vuur op vissers geopend. Daarbij raakten 24 mensen gewond en werden 16 boten beschadigd, terwijl volgens het PCHR de vissers op geen enkel moment voor wie dan ook een bedreiging vormden maar gewoon aan het vissen waren.
(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist