Israeli’s schieten weer vrouw dood bij checkpoint

Israelische militairen hebben maandag weer een Palestijnse vrouw doodgeschoten die volgens hen een mes trok om een vrouwelijke soldaat te steken. Het incident vond plaats bij het ‘Beit Iksa-checkpoint’ aan de noordwest kant van Jeruzalem. Getuigen meldden dat de soldaten mensen uit de omgeving verhinderden de neergeschoten vrouw hulp te bieden en haar lieten doodbloeden op de plek waar ze was neergevallen. Een politiewoordvoerster bevestigde dat ze dood was. De vrouwelijke soldaat, die zou zijn aangevallen, raakte niet gewond.
Militairen sloten na de gebeurtenis het checkpoint en legden een militair cordon rond het dorp Beit Iksa, zodat er geen Palestijn meer in of uit het gebied kon. Mensen die dat toch probeerden werden bekogeld met traangas.
In totaal zijn meer dan 200 Palestijnen bij vergelijkbare incidenten gedood, maar het laatste geval dateert al weer van een paar weken terug. Het Palestijnse Comité van Gevangenen en Ex-Gevangenen stelde in een rapport in januari dat 85% van de sinds begin 2015 door Israel gedode Palestijnen in feite buitengerechtelijk waren geëxecuteerd.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist