Israël sloopt autohandel en twee containers in Oost Jeruzalem

Israëlische bulldozers hebben dinsdagmorgen vroeg in Sur Baher bij Jeruzalem de zaak van een auto handelaar verwoest, evenals twee scheepscontainers. Een auto en air conditioners ter waarde van tienduizenden dollars werden in beslag genomen.

In Silwan, eveneens een door Israel bij Jeruzalem getrokken en geannexeerde gemeente, sloopte inwoners Walid al Shweiki zelf zijn huis om de hoge kosten van sloop te voorkomen. De eigenaar van de autohandel, Mohammad Elayyan, zei dat hij het land waarop hij zijn kantoor had had gehuurd van de eigenaar. De containers behoorden toe aan de familie al Atrash. Na de sloop ploegden de slopers het land waarop de gesloopte structuren hadden gestaan om en plaatsten er tot verbazing van de omwonenden een bord met de tekst ”verboden toegang, land is eigendom van de Israëlische Land Authoriteit”. De gemeente Jeruzalem werd door het persbureau Ma’an om opheldering gevraagd, maar zei van niets te weten.

De NGO ARIJ zegt dat het probleem in Sur Baher betreffende land en vergunningen nog gecompliceerder is dan elders in Oost Jeruzalem door de nabijheid van de Aqsa moskee en de Oude Stad. Het gebied is daarom een belangrijk doelwit voor kolonisatie en Judaïsatie en land is er dus ook duur.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist