Israel sloopt vijf huizen en twee schuren en 13 km waterleiding in aanbouw voor Bedoeïenen

Israëlische militairen en bulldozers hebben dinsdagmorgen vroeg in het dorp Umm al Kheir ten oosten van Yatta (in het zuiden van de Westoever) vijf huizen gesloopt en twee schuren voor commerciële doeleinden. Een deel van de gesloopte eigendommen was gefinancierd door de Europese Unie.
Ratif al Jbour, de coördinator van het Volkscomité tegen de nederzettingen in het zuiden van de Westoever, zei dat de vijf huizen toebehoorden aan de familie Hadhalin en dat die nu voor de negende keer waren gesloopt. Hij voegde eraan toe dat de militairen inwoners van Umm al Kheir die zich tegen de sloop hadden verzet, hadden geslagen en mishandeld en dat er clashes uitbraken tussen jongeren en het leger.Het was niet de enige sloop van de laatste dagen. Maandag sloopte het Israëlische leger in de regio Tubas in het noorden van de Westoever een waterpijpleiding die werd aangelegd naar de Bedoeïenengemeenschappen in dat gebied. De aanleg van de pijpleiding was al vier maanden aan de gang, Het werk werd uitgevoerd op kosten van de NGO ”Action Against Hunger”.

De Israëli’s vernielden vier kilometer pijpleiding tussen het stadje Tubas en het dorp Yarza volledig, terwijl van de negen kilometer pijpleiding die was aangelegd tussen Yarza en het dorpje al Malih grote delen werden vernield en de leiding werd meegenomen.
Israël probeert de Bedoeïenengemeenschappen op de Westoever al geruime tijd te dwingen hun land op te geven en te verhuizen naar stedelijke gebieden waar ze hun beroep niet kunnen uitoefenen. De middelen die daarvoor worden gebruikt zijn sloop en het weigeren van vergunningen voor bouw of infrastructurele verbeteringen als waterleiding, elektriciteit en dergelijke. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist