Netanyahu ”is geschokt” en ”houdt meer van de Palestijnen dan hun eigen leiders”


Twee video’s van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. In de eerste (boven) toont hij zich tot in de ”kern van zijn zijn” geschokt, omdat een Palestijnse vader een Israëlische militair toeroept dat hij zijn zoontje van vier maar moet doodschieten. In de tweede (onder) zegt hij meer van de Palestijnen te houden dan hun eigen leiders. Is hij serieus? Waarachtig?
Ik zou zeggen kijk en oordeel zelf.
In de bovenste video (van 2 augustus) laat hij een snippertje zien van een demonstratie in het dorp Nil’in dat al een paar jaar demonstreert tegen de ”Muur” die een flink deel van het land van het dorp heeft afgepakt. Iedere week op vrijdag trekken de dorpelingen erop uit, gesteund door Israëlische en internationale supporters. Er zijn vaak incidenten geweest, er zijn mensen gedood en er zijn regelmatig ergernissen over het optreden van de Israeli’s. Het door Netanyahu uitgekozen fragmentje toont een geïrriteerde en boze vader met zijn vierjarige zoontje die tegen de soldaat roept: ”schiet hem maar dood, daar zijn jullie toch zo goed in?”
Volgens Netanyahu is dat ”de kern van het conflict”. Het feit dat Palestijnse vaders niet van hun kinderen houden, maar hen inzetten in de strijd en hij klopt dat geweldig op. Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik heb met een rode kop van plaatsvervangende schaamte gekeken. Netanyahu kent blijkbaar geen enkele Palestijn, snapt niets van hoe ze zich voelen of van hun beweegredenen. En kraamt daarom deze super gênante, racistische kletskoek uit.

Via:: Abu Pessoptimist