Israel sloopt 11 huizen en een autoshowroom, 70 mensen dakloos, 15 verliezen hun baan

Ruim 50 leden van een uitgebreide Palestijnse familie hebben dinsdagmorgen het dak boven hun hoofd verloren toen Israel acht huizen vernielde aan de buitengrens van het dorp Sair in Oost Hebron. Nog eens 20 anderen raakten dakloos bij de sloop van twee huizen in de buurt van Bethlehem. En in Anata, net ten noorden van Jeruzalem ging een autohandel tegen de vlakte. Vijftien mensen verloren daardoor hun baan.
Eén van de huiseigenaren in Sair, Ziad Shalalda, vertelde dat militairen dinsdagmorgen vroeg het gebied Jurat al Kheil net iets ten oosten van Sair bestormden en acht families van de Shalalda clan met hun kinderen onder bedreiging van vuurwapens uit hun huizen verdreef. Draglines vernielden vervolgens de huizen onder zware militaire bewaking.

Shalalda zei dat de eigenaren twee jaar geleden zogenoemde ”Stop het werk” orders hadden gekregen omdat de huizen de noodzakelijke vergunningen niet zouden hebben. Sindsdien hadden de acht families consistent geprobeerd een vergunning te bemachtigen, maar al hun verzoeken werden afgewezen.
(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist