Veiligheidstroepen van de Palestijnse Autoriteit slaan verdachte dood

Een commerciële staking heeft dinsdag het openbare leven in Nablus in het noorden van de Westoever verlamd, terwijl in de binnenstad een demonstratie werd gehouden. Beide waren uitingen van protest tegen het doden, door de veiligheidstroepen van de Palestijnse Autoriteit, van Ahmed (Abu al Ezz) Halawa, de commandant van de plaatselijke afdeling van de Martelaren van al Aqsa Brigade van de Fatah beweging.

Al Halawa werd dinsdagmorgen opgepakt, omdat hij verdacht werd van betrokkenheid bij de schietpartij van vorige week vrijdag waarbij twee leden van de veiligheidstroepen werden gedood. Hij werd naar de Jneid gevangenis vervoerd. Daar werd hij vervolgens door leden van de veiligheidstroepen doodgeslagen, nadat hij hen, volgens wat naar buiten kwam, zou hebben uitgescholden. Sommige leden van de veiligheidstroepen schoten, volgens al Quds, in de lucht om te proberen de moord te voorkomen, maar zonder resultaat.
Woordvoerder van Hamas, Abu Zuhri noemde het ”een executie”. De Palestijnse premier Hamdallah heeft een onderzoek naar de toedracht aangekondigd. Al Halawa’s familie gaf een verklaring uit waarin hij een ”nobele nationale leider” werd genoemd die ”in koelen bloede is vermoord”. De familie wil dat de daders worden berecht.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist