Israel liegt over toedracht dood Palestijn bij nederzetting Ariël

Israelische militairen hebben woensdag weer een Palestijn doodgeschoten die probeerde een Israelische soldaat te steken. Zo hebben Israelische bronnen dat althans gemeld. Foto’s spreken dit verhaal echter tegen.
Volgens een woordvoerder van het leger waren Palestijnen vanuit een auto op weg nr 60 in de buurt van de nederzetting Ariël stenen aan het gooien. Israelische militairen zetten de achtervolging in, en volgens het verhaal kwam tijdens de achtervolging een Palestijn de auto uit die probeerde een soldaat in zijn nek te steken. De soldaat, die volgens het verhaal lichtgewond zou zijn geraakt, schoot de man toen dood.

De gedode Palestijn was de 24 jarige Sari Muhammad Abu Ghurab uit het dorp Qabatiya in het district Jenin. Een foto laat zien dat het leger loog over de toedracht: Sari zat na de schietpartij dood in de auto en werd er vervolgens door militairen uitgehaald. Sari zou overigens over twee maanden zijn getrouwd. Hij was volgens persbureau IMEMC de 219de Palestijn die sinds oktober werd gedood door Israelische militairen.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist