Nog een Israelische overwinning: einde verhaal voor de dierentuin van Khan Younis

Rechtse pro zionistische sites zetten het nogal aan, ”de ergste dierentuin van de wereld” is er niet meer. En de NOS, via de altijd Israelvriendelijke, wat dommige Monique van Hoogstraten, zegt dat de dieren die “íllegaal” het land zijn binnengekomen (via de tunnels aan de grens met Egypte) en er nu legaal weer zijn uitgegaan.
En ja, het is deels waar. Of ze ooit illegaal het land binnen zijn gekomen (n.b. in een land dat al negen jaar lang illegaal wordt belegerd) is heel erg de vraag. Maar ze zijn inderdaad afgevoerd. Met hulp en toestemming van de Israeli’s.

Dat was dan de dierentuin van Khan Younis. Een redelijk uitgestrekte ruimte met tien jaar geleden nog zo’n honderd dieren.Waar dagelijks schoolklassen langskwamen en ruime aantallen bezoekers. Maar na drie invallen en oorlogen van Israel was het er heel droevig mee gesteld. De laatste meer dan 50 dagen durende Israelische operatie ”Protective Edge” in 2014 betekende de doodsteek. De dierentuin was lang achtereen vrijwel onbereikbaar voor de eigenaar en het personeel.De meeste dieren hebben dat niet overleefd.
Daarna was het een neerwaartse spiraal. Geen dieren meer, nauwelijks bezoekers. Nauwelijks bezoekers, vrijwel geen geld. En vrijwel geen geld betekende eigenlijk geen middelen om de dieren goed te voeden, laat staan om de levende have aan te vullen. Wel had men inmiddels een aantal dode dieren opgezet en tentoongesteld. Maar dat was redelijk morbide en trok niet meer bezoekers. Die hadden trouwens in een Gaza waar de werkloosheid alle records heeft gebroken en driekwart van de bevolking door de VN moet worden bijgevoed, ook nauwelijks meer geld.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist