De politie in Nice heeft geen boodschap aan de Raad van State

Hoewel niet Italiaanstalig werd Nizza jarenlang als deel van Italia irredenta beschouwd – het hoorde ooit bij het koninkrijk van Piemont-Sardinië en werd juist aan Frankrijk afgestaan als dank voor de erkenning van allerlei veroveringen bij de Italiaanse eenwording. In de stad spreekt men van huis uit Occitaans (Provençaals) – als dat niet zo erg bij Frankrijk horen de reden is dat het plaatselijk regime zich niets aantrekt van de Raad van State zou je het nog begrijpen hoewel niet billijken – maar het gaat natuurlijk om de FN-vreemdelingenhaat.

De Raad van State vernietigde eerder deze week dan wel het boerkiniverbod op de Franse stranden, de badplaats Nice blijft blijkbaar haar eigen regels volgen. Een VRT-ploeg van het duidingsmagazine Terzake kon ter plaatse zelf vaststellen hoe een moslima met lang gewaad en een hoofddoek van het strand werd gestuurd.

Bron.

Ook de hier geplaagde vrouw heeft geen “boerkini” aan maar als je je toch al niet aan de regels houdt als gemeentebestuur, waarom dan in dit geval wel?

Het geheel als video van het Vlaams televisiejournaal, dat fatsoenlijke mensen het woord geeft over wat ze net gezien hebben.