Zes Palestijnen in hongerstaking tegen detentie door regering van Mahmoud Abbas

Hongerstakende Palestijnen tegen administratieve detentie door Israel is langzamerhand een normaal verschijnsel. Tenslotte zitten er rond de 750 mensen zonder vorm van proces vast. Maar hongerstaken tegen detentie zonder vorm van proces door de Palestijnse Autoriteit komt nu ook voor. Zes jongeren nemen er aan deel. Ze zitten vast sinds eind maart, begin april, en hun detentie wordt zonder dat er een aanklacht is ingediend steeds opnieuw verlengd.
Het gaat, volgens Samidoun, het netwerk voor Palestijnse gevangenen, om Basil al-Araj (33), Mohammed Harb (23), Haitham Siyaj (19), Mohammed al-Salamen(19), Ali Dar al-Sheikh (21) en Seif al-Idrissi (26). Hun detentie werd eerst met 15 dagen verlengd, vervolgens voor nog eens 15 dagen, daarna voor 45 dagen en zo verder. Ze zouden worden vrijgelaten, maar in plaats daarvan werden ze gemarteld en onder druk gezet om bekentenissen af te leggen, volgens hun advocaten van de mensenrechtengroep Addameer.

Volgens Samidoun is er geen enkele aanklacht tegen hen ingediend en is er ook geen reden om aan te nemen dat de zes, die alle zes links zijn, iets in hun schild voerden. Volgens Samidoun is er een duidelijke relatie met de ”veiligheidscoördinatie” van de Palestijnse Autoriteit met Israel. President Abbas snoefde tegenover het weekblad Der Spiegel ongeveer twee weken na hun arrestatie dat die ”coördinatie” goed verliep en dat er drie mannen waren gearresteerd die een aanslag beraamden. ”In dit opzicht verloopt de coördinatie goed,” zei hij.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist