Homoseksuele Canadese filmmaker door Trump-fans tot moes gemept

De Canadese filmmaker Chris Ball is dinsdagavond in Santa Monica door Trump supporters ernstig mishandeld. Hij keek in een bar naar de verkiezingsavond. Een aantal Trumpfans vonden het wel leuk om Chris die homo is, op een portie onvervalste homohaat te trakteren. Dat kon nu hun man de verkiezingen had gewonnen.
Chris heeft nog wel wat gezegd, maar wilde de mannen niet provoceren.

“People started launching homophobic slurs at me from afar,” he said. “I mean, I kind of got into it, but I didn’t want to provoke them.”
They were saying things like, ‘We got a new president you f–king faggots.’

Toen Chris Ball later in de nacht de bar alleen verliet, volgden de Trump-fans hem. In een steeg werd hij door hen besprongen en werd er een bierfles op zijn hoofd kapotgeslagen. Hij is achterover met zijn hoofd op de stoep gevallen en buiten westen geraakt. Toen hij bijkwam heeft hij vrienden gebeld die hem naar het ziekenhuis hebben gebracht.

Foto via Ball's Facebook-profiel
Foto via Ball’s Facebook-profiel

Volgens de politie van Santa Monica is hier sprake van een hate-crime en ze dringen er op aan dat Chris Ball contact met ze opneemt.

You may have seen an unconfirmed story regarding a possible hate crime incident involving a “Chris Ball” alleging he was assaulted in Santa Monica on election night, November 8, by “Trump Supporters”.
The Santa Monica Police Department and the City of Santa Monica have not received any information indicating this crime occurred in the City of Santa Monica. We encourage the alleged victim to come forward and work with us if a crime did in fact take place. A check of local hospitals revealed there was no victim of any such incident admitted or treated as well.

Update:
Inmiddels is bekend geworden dat Chris Ball 45 km ten noorden van Santa Monica in een ziekenhuis is behandeld en dat daarom de politie geen melding heeft gehad.
Omdat Chris Ball beschuldigd werd dat hij loog en dat het een hoax was heeft hij aan Metronews zijn ontslagpapier van het ziekenhuis overlegd.
Inmiddels

(bron)