Een nieuwe SS in de VS

Excuseer de Godwin, maar na het volgende gelezen te hebben zult u het met me eens zijn dat dit een zeer gevaarlijke ontwikkeling is:

lionguardEen vertaling van het bovenstaande facebookbericht volgt hier:

Vrienden, ik weet dat ik de afgelopen 24 uur veel gepost heb, maar lees dit alsjeblieft. Ik heb net iets volstrekt ongelooflijks meegemaakt.

Een vriend en ik waren samen wat aan het eten toen een man op ons afstapte en probeerde mijn vriend te recruteren voor zijn “groep.” Hij begon met zeggen dat “het geweldig zal worden. Alles zal geweldig worden!”

Hij noemde de groep “Trump’s Lionguards” en had het erover dat als Trump wordt ingezworen als president, de overheid de groep zou goedkeuren en ze onder directe orders van Trump zouden komen te staan, zoals een waakzaamheidscomité.

Hij beweerde dat deze groepen in elke county in Florida worden opgezet, en liet ons badges zien die hij toegestuurd had gekregen van iemand die in dit deel van Florida de groepen coördineert.

Toen hij even niet keek slaagde ik er in een foto van zo’n badge te maken, zie de foto hieronder.

Hij gaf ook een korte Hitler-groet, en had het erover dat ‘bepaalde mensen’ (Joden) in de media die Trump hebben aangevallen moeten worden opgeruimd. Hierbij haalde hij z’n hand langs z’n nek in een gebaar alsof hij een keel doorsneed.

Dit is echt. Dit is gevaarlijk. Dit gebeurt. En we moeten dit presidentschap stoppen. Onmiddelijk.

Hier is de foto van de badge:

15027900_10211148401007107_3683046471773329400_nHet oprichten van een para-militaire knokploeg is een tactiek die welbekend is in fascistische kringen. We hebben er de laatste tijd ook in Europa veel over gehoord, met de griezels van de Soldiers of Odin voorop.

Deze van oorsprong Finse anti-immigranten burgerwacht zegt geen banden met extreem rechts te hebben. Elk kind kan echter zien dat dat lafhartig indekken tegen kritiek is: niet alleen willen deze kaalkopjes ’s nachts de straat op om bruine mensen te slaan, ze willen ook nog eens overkomen als respectabele bezorgde burgers. Een patroon dat ook te herkennen is in veel Trumpstemmers.

In Nederland zijn ze ook al opgedoken, hier ook weer losjes gelieerd aan de bestaande rechts extreme scene. Daarnaast hebben we natuurlijk ook de anti-asielzoekers treurneuzen van DTG, die naast Pegida-bijeenkomsten aflopen ook graag brandbommen naar gebedshuizen gooien in het kader van de concretisering van hun islamkritiek.

Dan hebben we nog de ‘burgerwacht’ van Mark Röbbecke in Oude Pekela, waarvan de foto’s en uitspraken ook het ergste doen vermoeden.

Het feit echter dat deze ronselaar zinspeelde op het feit dat na de installatie van het Oranje Gevaar groepen zoals deze zullen worden getolereerd en zelfs aangemoedigd vanuit het Witte Huis is extreem zorgwekkend: ongecontroleerde militie-groeperingen onder direct commando van een gewetenloze sociopaat zouden ieder weldenkend mens reden tot achter de oren krabben moeten geven.

Hier nog een filmpje van The Young Turks: