Een genocide die dagelijks ongestraft doorgaat

Zoals Obama als Nobelprijswinnaar voor de vrede diverse oorlogen begonnen is of gaande houdt, zo is Aung Sang Suu Kyi in Burma/Myanmar hoofdverantwoordelijke voor de campagne tegen de moslims in het land, in het algemeen aangeduid als Rohingya. Zomaar een bericht van gisteren:

– Om 14 uur op 15 november 2016 brachten soldaten zo’n dertig vrouwen en kinderen naar hun huis terug in het zuidelijk gehucht Yay Khae Chaung Khwa Sone. Zij sloten hen op in hun huizen. Daarna omsingelden zij de huizen en staken ze die in brand. De vrouwen en kinderen probeerden te ontsnappen maar dit lukte niet, de soldaten schoten op hen als ze het probeerden. Ze kwamen allen om in de branden.

Naar verluidt hebben de soldaten ten minste 120 huizen in brand gestoken en de branden duurden voort tot in de nacht. Volgens mensen uit de omgeving zijn er in het zuidelijk gehucht Yay Khae Chaung Khwa Sone geen huizen meer.

Sinds 12 november zijn de aanvallen tegen zes dorpen in Noord Maungdaw sterk toegenomen, en het leger en de grenspolitie hebben honderden huizen in brand gestoken, waarbij raketwerpers gebruikt werden om onschuldige burgers te doden en er vanuit een legerhelikopter geschoten werd op burgers en mensen in brand geschoten werden. De aanvallen duren zo hevig voort dat het moeilijk bij te houden is en een lijst van slachtoffers is niet samen te stellen.

– Geen nieuws uit Burma