Israel doodt 19 jarige Palestijn tijdens protest tegen verwoesting huis

Israelische militairen hebben woensdag laat de 19 jaar oude Ahmad Kharoubi doodgeschoten. Dat gebeurde tijdens protesten tegen de verwoesting van het huis in Silwan in Oost Jeruzalem van de familie van een Palestijn die een aanslag had gepleegd. Volgens het leger werden de militairen door boze omwonenden bekogeld met ”improvised explosive devices”, oftewel molotovcocktails of iets dergelijks. Zij openden toen met scherp het vuur in de groep mensen. Kharoubi werd getroffen in de nek. Hij overleed kort na aankomst in het ziekenhuis.

Het protest betrof de gedeeltelijke verwoesting an het huis van de 38 jarige Misbah Abu Sbeih, die in oktober werd doodgeschoten, nadat hij bij een aanslag in Oost Jeruzalem een vrouw en een politieman had gedood.
Zijn familie vertelde later dat hij in 2015 11 maanden gevangen zat wegens uitlatingen op Facebook, dat hem een verbod was opgelegd om Jeruzalem te verlaten of naar de Aqsa moskee te gaan wat hij altijd gewoon was te doen, dat hij regelmatig werd gearresteerd en dat hij zich de ochtend van de aanslag had moeten melden voor een gevangenisstraf van vier maanden voor een aanval op een agent die hij niet had gepleegd.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist