Duitse politie arresteert extreemrechtse terrorist

Zestien jaar na dato heeft de Duitse politie een fascistische terrorist gearresteerd die verdacht wordt van het plegen van een bomaanslag. In de zomer van 2000 werd op een station in Düsseldorf een bom tot ontploffing gebracht. Daarbij raakten tien mensen gewond raakten, waaronder enkelen zeer zwaar. Zes van de gewonden waren joods, wat er al meteen toe leidde dat de dader gezocht werd in extreemrechtse kringen.

De verdachte, de inmiddels 50-jarige Ralf S., verkeerde destijds in nazikringen en stond bekend als wapengek. Opmerkelijk genoeg was hij ook in 2000 al de voornaamste verdachte. De voormalige beroepssoldaat patrouilleerde ’s nachts in uniform met zijn hond door de straten van de wijk, wat natuurlijk de aandacht van de politie op hem vestigde. Bovendien maakte Ralf S. geen geheim van zijn politieke sympathieën. Hij werd gearresteerd en urenlang verhoord, maar de politie slaagde er niet in voldoende bewijs te verzamelen om tot vervolging over te gaan en moest hem weer laten gaan.

De politie is er nu dus van overtuigd dat Ralf S. degene is die op 27 juli 2000 om 15.04 uur op een perron van het station Wehrhahn een bom tot ontploffing heeft gebracht. Alle tien de slachtoffers waren recente immigranten, die taalles kregen op een nabij gelegen school.

Bron: Spiegel Online