24 uur Israelisch nieuws: vernielen, neerschieten, opsluiten

Israel heeft dinsdagmiddag een huis van twee kamers gesloopt in Silwan bij Jeruzalem. De woning van steen met plaatijzeren dak werd door een politiemacht bestormd en door graafwerktuigen met de grond gelijk gemaakt omdat het bouwwerk geen Israelische vergunning had. 

Eigenaar Muhammad Abu Salih zei dat dit gebeurde zonder dat er van tevoren een waarschuwing was gegeven .
In de buurt van Bethlehem werd woensdagmiddag een 16 jarig meisje neergeschoten nadat ze, volgens de Israeli’s, een ”ramaanval” met een auto had willen uitvoeren. Op een bewakingscamera is te zien dat een auto met vrij grote snelheid van de weg raakt en wat paaltjes raakt. Het meisje, Fatima Jibrin Taqatqa,uit het dorp Beit Fajjar, werd daarna in de auto neergeschoten. Zij is naar een ziekenhuis gebracht. Er raakten geen Israeli’s gewond.
Woensdagmorgen schoten Israelische militairen ook al een man neer die door een gat in ”de Muur” ten oosten van Bethlehem naar zijn werk in Jeruzalem had willen gaan. Het was de  27-jarige Ahmad Radaideh, uit al-Ubeidiya ten oosten van Bethlehem. Hij werd met een schotwond in de heup opgenomen in het ziekenhuis van beit Jala.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist