FIFA buigt opnieuw voor hevige Israelische druk

De internationale voetbalorganisatie FIFA heeft opnieuw slappe knieën getoond en het hoofd gebogen voor Israel. Een ontwerp resolutie waarin gevraagd werd de voetbalverenigingen van de Israelische nederzettingen te verwijderen, dat was ingediend door de Palestijnse voetbalbond en ruim 170 Palestijnse clubs, is van de agenda gehaald van het FIFA congres, dat wordt gehouden in Bahrain.

De Palestijnen hebben aangevoerd dat Israel artikel 72, lid 2 van de FIFA statuten schendt. In dit artikel wordt gesteld dat FIFA leden en hun clubs niet op grondgebied van een ander lid mogen spelen zonder goedkeuring van dit andere lid. De Palestijnen vragen dat de FIFA om van Israel te eisen dat de clubs in bezet gebied van de lijst schrapt. En, als Israel dat weigert, om Israel te schorsen uit de FIFA. Het gaat om zes clubs, die van de nederzettingen Ma’aleh Adumim, Ariel, Kiryat Arba, Givat Ze’ev, Oranit en als zesde de club van de nederzettingen in de Vallei van de Jordaan. Ze spelen alle zes in de Israelische competitie, zij het in lage klassen,
De beslissing om het punt alsnog van de agenda te halen werd dinsdag genomen in een vergadering van de Raad van de FIFA, waaraan werd deelgenomen door de voorzitter van de Israelische voetbalassociatie Ofer Eini en zijn Palestijnse tegenvoeter Jibril Rajoub. Israel oefende daartoe krachtige druk uit.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist