Netanyahu: verbied buitenlandse steun aan mensenrechtengroepen en hef UNWRA op

De Israelische premier Benjamin Netanyahu is niet tevreden met de wet die Israelische NGO’s (non governmental organisations) gebiedt hun buitenlandse inkomsten openbaar te maken als ze meer dan de helft van hun inkomsten uit buitenlandse bronnen ontvangen. Het Israelische parlement nam die wet vorig jaar aan. Maar volgens Netanyahu is een aanscherping nodig die buitenlandse betalingen aan NGO’s volledig verbiedt. Hij gaat opdracht geven zo’n wet te ontwerpen.
Netanyahu verwijst daarbij naar het feit dat hij onlangs betalingen heeft gestopt die de Noorse regering deed. Dat betrof geld aan een behuizing van een Palestijnse vrouwenorganisatie dat de naam had gekregen van een meisje dat in 1979 een bus kaapte. Noorwegen trok dat geld terug nadat Netanyahu had opgebeld. De premier noemde dat ”het resultaat van Israels vastberaden buitenlandse politiek”.
Haartez tekent aan dat er 27 Israelische NGO’s zijn die meer dan de helft van hun inkomsten uit het buitenland ontvangen. Van deze 27 NGO’s zijn er mensenrechtenorganisaties.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist