Opnieuw zes maanden ”administratieve detentie” voor politica en mensenrechtenactiviste Jarrar

Een Israelische militaire rechtbank in de nederzetting Ofer heeft woensdag Khalida Jarrar, parlementslid voor het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), vice directeur van de mensenrechtentenorganisatie die zich vooral bezighoudt met gevangenen, Addameer, en een bekende femistische activiste, veroordeeld tot zes maanden ”administratieve detentie”.  Administratieve detentie betekent gevangenisstraf zonder dat er een motivatie wordt gegeven of een proces plaatsvindt.
Jarrar werd eerder deze maand opgepakt omdat ze zich bezig zou hebben gehouden met het bedrijven van politiek. De veroordeling tot administratieve detentie is een typisch draaideurvonnis van de militaire rechters, die daarmee, wat in dit soort zaken gebruikelijk is, blindelings de geheime rapporten volgen van geheime diensten, die door niet ter verantwoording kunnen worden geroepen.
Jarrar kwam vorig jaar juni vrij na in totaal 14 maanden in de gevangenis te hebben gezeten voor het geven van een interview, het bezoeken van een protesttent voor gevangenen en het bijwonen van protestmarsen. De werkelijke reden zou echter zijn dat ze betrokken was (en is) bij het indienen van de klacht van de PLO bij het internationale Strafhof in Den Haag.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist