Frauke Petry waarschijnlijk aangeklaagd wegens meineed

Frauke Petry. Illustratie: Wikipedia

Geert Wilders’ goede vriendin Frauke Petry is haar parlementaire immuniteit kwijtgeraakt. Dat maakt de weg vrij om haar te vervolgen wegens het plegen van meineed. Petry zit namens de fascistische Alternative für Deutschland (AfD) in het Saksische deelstaatparlement.

Het Saksische OM verdenkt Petry ervan in november 2015 onder ede een valse getuigenis te hebben afgelegd over de reden waarom een AfD-kandidaat voor het Saksische parlement op het laatste moment van de lijst afgevoerd werd. De betreffende kandidaat, Arvid Samtleben, stond bekend als een tegenstander van Petry. Petry zélf heeft steeds verklaard dat Samtleben van de lijst is afgevoerd omdat hij een onbetrouwbare klootzak was.

Opmerkelijk: ook de afgevaardigden van de AfD hebben vóór het opheffen van Petry’s immuniteit gestemd. Petry en haar collega’s hebben er alle vertrouwen in dat een onderzoek uit zal wijzen dat haar niks verweten kan worden. Dat optimisme wordt overigens niet gedeeld door de héle partij. Petry’s grote politieke concurrent, Alexander Gauland, heeft gezegd dat de partij nog maar eens goed na moet denken over Petry’s kandidatuur voor de Bondsdag.

Bron: Frankfurter Allgemeine