Twee derde Palestijnen wil van president Abbas af

Tweederde van de Palestijnen in de bezette gebieden wil dat president Mahmoud Abbas opstapt. Slechts 27 procent wil dat hij blijft. Dat blijkt uit een enquete die het Palestijnse onderzoekscentrum van Khalil Shikaki, ”Center for Policy and Survey Research” (PSR) tussen 14 en 16 september heeft gehouden.
Volgens die cijfers wil 67 procent van Abbas af. Drie maanden geleden was dat nog 62 procent. Volgens het centrum ziet 60 procent op de Westoever hem niet meer zitten en 80 percent in de Gaza Strook. Drie maanden geleden was dat in beide delen van de bezette gebieden vijf procent minder.
Volgens het centrum speelt de recente wet op de ”Cybermisdaad” waarschijnlijk een rol, op grond waarvan diverse journalisten en anderen die zich kritisch op de Palestijnse Autoriteit uitlieten werden gearresteerd. Ook de beperkende maatregelen die Abbas de Gaza strook oplegde, zoals het niet meer betalen voor door Israel geleverde elektriciteit en de vermindering van uitreis mogelijkheden voor zieken of de sterk verminderde import van medicijnen, hebben waarschijnlijk invloed gehad

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist