Israel verwoest huis, kolonisten slopen ruim 100 olijfbomen

Israel heeft donderdagmorgen vroeg in het dorp Beit Dajan, ten oosten van Nablus, een huis in aanbouw vernield. Nasr Abu Jaish, een lid van de communistische Palestijnse Volkspartij (PPP),  meldde dat de militairen met drie voertuigen en een bulldozer het dorp binnenkwamen nadat het was omsingeld en dat vervolgens het huis werd gesloopt. Het huis, 100 vierkante meter, behoorde toe
Riyad Hussein Raja. Hij had uiteraard geen bouwvergunning, Beit Dajan ligt in ”Area C”, het gedeelte  (61 procent) van de Westoever waar de Israeli’s de scepter zwaaien. Daar worden eigenlijk nooit bouwvergunningen aan Palestijnen afgegeven.
Woensdag werden, eveneens niet zo ver van Nablus, namelijk bij het dorp Yasuf, meer dan 100 olijfbomen vernield.
In dit geval waren kolonisten verantwoordelijk. Zij waren afkomstig van de nederzetting Rahhalim. De kolonisten kunnen zoiets ongestraft doen. Palestijnen kunnen de Israeli’s niet vervolgen. De Israelische politie stelde slechts vervolgingen in in 4,4 procent van de aangiftes, heeft de Israelische organisatie Yesh Din gemeld. In slechts in 1,9 procent resulteerde dat in veroordelingen.