Jongen in Gaza (19) overlijdt alsnog aan verwondingen

Een 19-jarige Palestijnse jongen uit Gaza  is woensdag alsnog overleden aan verwondingen die hij vorige week vrijdag opliep toen Israelische militairen het vuur openden op een groep demonstranten bij het ”grenshek” ten oosten van het vluchtelingenkamp  al-Bureij.
De situatie van de jongen, Ahmad Mohammad Abed-Rabbo Abu Hilo uit het Bureij kamp, was sinds vrijdag kritiek. Hij werd naar het  al-Aqsa ziekenhuis in Deir al-Balah gebracht en later naar het Shifa hospitaal in Gaza stad, maar daar is hij dus overleden.
Bij dezelfde gelegenheid vielen er overigens niet minder dan 23 gewonden bij diverse protestmarsen in de Gaza-strook, onder wie meerdere mensen die werden geraakt door Israelische geweerkogels.
Met scherp schieten op demonstranten, en vaak ook boeren, die het wagen te dicht bij het grenshek te komen, is een gebruikelijke bezigheid van de Israelische bezetters. Zo luiden blijkbaar de schietinstructies.  Zaterdagavond vuurden de Israeli’s zelfs ook een tiental tankgranaten af op een groepje jongeren bij het dorpje al-Shokah, ten oosten van Rafah, in het zuiden de Gazastrook. Twee jongens van 17, Salem Mohammad Sabbah en zijn vriend Abdullah Ayman Salim Irmeilat, werden daarbij gedood.