Israelische marine vermoordt jonge visser

De Israëlische marine heeft zondagavond een visser uit Gaza doodgeschoten en twee van diens collega’s verwond. De dode visser is de 18-jarige Ismail Saleh Abu Ryala, uit het Shati’ vluchtelingenkamp ten westen van Gaza-stad. De twee waren de eveneens 18-jarige Mahmoud Adel Abu Ryala, en ‘Ahed Hassan Abu Ali (26). Zij werden gevangen genomen door de marine.

Het hoofd van het syndicaat van de vissers, Nizar Ayyash, zei dat de drie aan boord van een vissersboot waren die op de weg terug was naar de haven toen de Israelische kanonneerboot hen beschoot. ”Alle drie werden rechtstreeks onder vuur genomen,”aldus Ayyash die eraan toevoegde dat ze alledrie door de marine werden meegenomen, inclusief Ismail die later overleed. De boot kon door collega-vissers naar de haven worden teruggesleept.
Ayyash zei dat niet duidelijk was waarom de Israëlische marine het vuur had geopend. De vissers bevonden zich binnen de grenzen van het door de Israeli’s afgebakende visgebied, volgens hem.

De Israeli’s dachten daar echter anders over. Israelische kranten meldden. op gezag van het leger,
die zoals gewoonlijk van geen enkele kanttekening werd voorzien, dat de boot zich buiten de zes mijlsgrens bevond en dat er niet op waarschuwingen was gereageerd. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist