Nog weer vier Palestijnen uit Gaza bezwijken aan verwondingen

Het Palestijnse ministerie van Gezondheid heeft bekendgemaakt dat een man die verscheidene dagen geleden ver van het grenshek in Gaza ijs stond te verkopen en door een Israelische kogel werd geraakt, zaterdagochtend vroeg is overleden. De man, Hussein Salem Abu ‘Oweida, 41, werd geraakt in zijn ruggengraat en was sindsdien volledig verlamd. Hij stierf in  het Shifa ziekenhuis in  Gaza. In een videoboodschap voor zijn dood vroeg hij om hulp aan president Abbas en andere officials.Hij stond maar ver van de grens ijs en andere verfrissingen te verkopen om geld te verdienen  teneinde zijn kinderen te kunnen voeden.

Drie andere Palestijnen die op 14 mei gewond waren geraakt gingen hem op vrijdag en donderdagavond voor. Een jonge Palestijn uit Gaza bezweek vrijdag, zo hebben medische bronnen gemeld. Yasser Sami Habib, 24, overleed in het St Joseph ziekenhuis in Jeruzalem, waar hij naartoe was vervoerd om te worden behandeld. Twee andere Palestijnen die op dezelfde 14 mei gewond waren geraakt, stierven donderdagavond.  Ahmed Qattoush, 23, en Mohannad Abu Tahun, 21.Beiden hadden op 14 mei schotwonden opgelopen aan hun hoofd. Het aantal mensen dat door Israelische kogels tijdens de protesten van 14 mei in Gaza werden gedood komt hiermee op 66. Het totaal aantal slachtoffers van de Grote Mars van de terugkeer komt ermee sinds 30 maart op 122.

Overigens werden vrijdag opnieuw 109 mensen door Israelische kogels gewond, terwijl een onbekend aantal anderen gewond raakte door traangas. Onder de gewonden waren vier minderjarigen en negen vrouwen. Drie mensen verkeren in kritieke toestand doordat zij schoten opliepen in hun hoofd.

– Eerder verschenen bij: Abu Pessoptimist