De grens van Europa ligt diep in Afrika en daar worden enkele bedrijven heel rijk door

Om te vermijden dat migranten Europa bereiken, wordt de Europese grens steeds verder opgeschoven. Dat leidt tot ernstige mensenrechtenschendingen maar het zorgt ook voor een enorme transfer van publieke middelen naar private spelers.

Het Duitsland van Angela Merkel heeft zichzelf een internationaal imago aangemeten van een land met een humaan asielbeleid. Vooral het toelaten van bijna een miljoen asielzoekers tijdens de zogenaamde vluchtelingencrisis in 2015 heeft tot dat imago bijgedragen. Angela Merkel werd zowaar de patroonheilige van zowat iedere progressief.

Maar de Duitse grenzenpolitiek heeft ook een duistere kant die zelden belicht wordt. Geen enkel land in Europa spendeert meer geld aan het militariseren van grenzen dan Duitsland. Voor alle duidelijkheid, het gaat niet om de eigen grenzen. En zelfs niet om de Europese buitengrenzen. Wel om de grenzen van landen als Niger, Nigeria, Kameroen, Ivoorkust, Kongo, Mauretanië of Zuid-Soedan. Door die grenzen te versterken hoopt Duitsland migranten tegen te houden nog voor ze maar in de buurt komen van het Europese continent. En daarbij niet gehinderd te worden door camera’s, activisten of waarnemers.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be