Ongestraft en wellicht gestraft geweld van “kolonisten” tegen Palestijnen

Een 16-jarige leerling van een yeshiva (religieuze school) in de nederzetting Rechalim op de door Israel bezette Westoever is donderdag in staat van beschuldiging gesteld wegens doodslag. De jongen werd in december met vier andere leerlingen van de Pri Haaretz yeshiva in Rechalim opgepakt onder de verdenking dat zij in oktober stenen hebben gegooid naar de auto waarin de 47-jarige Aisha al Rabi zat. Deze moeder van zeven kinderen werd aan het hoofd getroffen en overleed vrijwel ter plaatse.

 De 16-jarige jongen, van wie omdat hij Joods is de identiteit niet mag worden vrijgegeven (bij Palestijnse jongeren is dat wel anders) wordt ten laste gelegd dat hij een bijna twee kilo wegende steen door de voorruit van de auto gooide waarin de familie Rabi in de buurt van het Za’atar checkpoint naderde met een snelheid van tegen de 100 kilometer”.

– Lees verder bij Abu Pessoptimist

Een Israelische kolonist uit de nederzetting Adei Ad heeft zaterdagmiddag nog een vierde Palestijn doodgeschoten, na de drie die eerder vrijdag en zaterdag werden gedood in respectievelijk Gaza en twee plaatsen op de Westoever. De vierde was de 38-jarige Hamdi Taleb Na’san.

– Lees verder bij Abu Pessoptimist