Youth for Climate-strijd breidt verder uit: expertenpanel moet “angst voor verandering omzetten in goesting”

15.000 scholieren trokken dit keer door Brussel. Voor de vierde keer alweer riep Youth for Climate de overheid tot verantwoording. Hun strijd voor het klimaat gaat onverminderd door en breidt zich zelfs uit. In Luik gingen evenveel scholieren de straat op en ook in andere steden betoogden scholieren. En de klimaatstrijd pakt verder uit. Er komt een expertenpanel om het beleid “te versterken met onderbouwde adviezen naar een duurzame leefomgeving”.

“Belgian Youth for Climate heeft mij gevraagd om samen met voormalig vicevoorzitter van IPCC Jean-Pascal van Ypersele het initiatief te nemen voor de oprichting van een panel van experten uit diverse disciplines. De vraag is om het beleid te versterken met onderbouwde adviezen. Adviezen voor een transitie naar een duurzame leefomgeving.”

Dit nieuws brengt Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck samen met Youth for Climate naar buiten tijdens een persconferentie, direct nadat opnieuw tienduizenden scholieren door Brussel hebben betoogd vóór het klimaat. “Voor een sociaal en rechtvaardig klimaatbeleid” om precies te zijn, zoals Anuna De Wever nog eens benadrukt aan het eind van de persconferentie.

– Lees verder bij het bericht, De Wereld Morgen