Israel geeft 22 in beslag genomen vissersboten terug aan Gaza. Ze zijn alleen allemaal kapot

Israel heeft op 2 juli de vissersboot van Abdel Ma’ati Habil in Gaza teruggestuurd. Dat gebeurde drie jaar nadat de boot door de Israelische marine in beslag was genomen. Nadat drie mensenrechtenorganisaties, Gisha. de organisatie die pleit voor bewegingsvrijheid voor Gaza, Adalah, de organisatie die opkomt voor het recht van minderheden in Israel, en de mensenrechtenorganisatie al-Mezan, een verzoekschrift hadden ingediend kwam het Israelische antwoord. Niet alleen de boot van Habil, maar in totaal 65 in beslag genomen Gazaanse vissserboten zouden in de komende weken of maanden worden geretourneerd.
Deze week kwam dus de boot van Habil. In de twee, drie dagen daarna werden nog 21 andere boten teruggestuurd die al een tijd in de Israelische opslag hadden gelegen. Ruim 40 andere boten zullen binnenkort nog volgen. Fijn, denk je dan. Soms wordt er blijkbaar toch nog recht gedaan in Israel al duurt het soms wel even.
Nou nee dus, vergeet het maar. De boot van Habil kwam over land. Over zee was namelijk niet mogelijk, omdat hij lek was. De boot is in 2016 tot twee keer toe lek geschoten door de Israelische marine.

– Lees verder bij de bron, Abu Pessoptimist