Auto rijdt in op carnavalsoptocht in Hessen; zeker 15 gewonden + Updates

In Volkmarsen, een stadje in Hessen, is iemand met een Mercedes ingereden op een carnavalsoptocht. Daarbij zijn zeker 15 mensen gewond geraakt. De chauffeur is gearresteerd.

Of het hier een ongeluk of een terroristische aanslag betreft is nog niet duidelijk. Het is ook nog niet bekend hoe ernstig de verwondingen van de slachtoffers zijn.

Updates volgen zodra er meer bekend is.

Update 22.00: de identiteit van de dader is bekend. Het gaat om de 29-jarige Maurice P. uit Volkmarsen. P. zou tijdens zijn amokloop gewond geraakt zijn aan het hoofd en kan momenteel niet verhoord worden. P. is een bekende van de politie. Hij heeft een flink strafblad, o.a belediging en huisvredebreuk. Omdat er nog veel onduidelijk is en we het speculeren liever overlaten aan extreemrechtse hoaxsites als DDS en TPO, sluiten we de handel voor vanavond af. Morgen meer.

Update 18.10: De bestuurder reed welswaar opzettelijk op de stoet in, maar de politie zegt niet over aanwijzingen te beschikken dat de daad voortkomt uit politieke motieven. En ja: verwarde mensen die rare dingen doen bestaan natuurlijk wel degelijk.

Update 17.30: de dader is een 29-jarige man uit de directe omgeving van Volkmarsen. Zijn motief is nog steeds niet duidelijk. Volgens de politie kan de man momenteel geen zinvolle verklaring afleggen (nicht vernehmungsfähig), wat er – bijv. – op zou kunnen wijzen dat hij  dronken is. Volgens de politie staat inmiddels wel vast dat de bestuurder opzettelijk op de stoet is ingereden.

Update 16.25: goddank zijn er geen doden gevallen en verkeert volgens de politie ook niemand in levensgevaar. De politie houdt er nog steeds serieus  rekening mee dat het een ongeluk betreft en geen aanslag.

Update 16.00: de bestuurder zou een Duitser zijn. Volgens getuigen reed hij met volle vaart op de stoet in, waarbij hij het speciaal op kinderen voorzien zou hebben.

Update: de bestuurder zou door een wegafzetting heengereden zijn, wat doet vermoeden dat het een aanslag betreft.