Wie roept roof- en moordstaat Israël een halt toe?

Er werden drie Israëlische jongens ontvoerd, de toedracht is nooit helemaal duidelijk geworden, maar dit weerhield Israël er niet van een oorlog te beginnen tegen Gaza, een minuscuul gebied ter grootte van Texel waar mensen als ratten in de val zaten, die meer dan 2000 Palestijnen het leven kostte en grootschalige vernielingen aanrichtte.

En als dan eindelijk een bestand bereikt is kondigt Israël aan dat het nog eens even 400 hectare land inpikt van de Palestijnen. En dat is dan volgens sommigen het lichtende baken van Westerse beschaving in het barbaarse Midden-Oosten.

Wie roept de dieven- en moordenaarsbenden die Israël al zo lang regeren nu eindelijk eens een halt toe? In het – toch wel – troebele conflict tussen Oekraïne en Rusland durft men weliswaar al te praten over interventiemachten (zijn ze nou werkelijk helemáál gek geworden?? Een beetje in de achtertuin van Rusland gaan interveniëren? En wie stond er weer vooraan om mee te doen? Jawel, Nederland hoor. Ik zeg, stuur minister Hennis vooraan met de stoottroepen mee), maar Israël mag al decennnialang ongehinderd doorgaan met het vermoorden en beroven van Palestijnen. Als er nu érgens een dikke, vette no-nonsens interventiemacht op zijn plaats zou zijn, als je daar al in gelooft, zou het wel daar zijn.

6 gedachten over “Wie roept roof- en moordstaat Israël een halt toe?”

 1. Rechts in ieder geval niet. Want die vindenhet wel fijn zo’n conflict.

  1. Radicalisatie in de hand werken van beide kanten. En zich maar achter de oren krabben hoe het toch komt. Na 400 V.O.C. zich ook afvragen hoe het toch komt dan men hier dan hun geluk komt zoeken.
  2. Met 2 maten meten. Hun leed is belangrijker dan het leed van anderen.
  3. Wapenverkoop. Centjes en macht.
  4. Haat, angst en ellende zaaien. En het gewone vredelievende plebs mag de shit oogsten.

  Weer van die heerlijke rechtse peilers zoals we die kennen door eeuwen heen.

 2. Raar toch, dat antisemitisme. Waar zou dat toch door komen?! En met wat voor hasbara smoesjes zal Ester Voet van het Israëlische propagandakanaal CIDI nu weer komen aanzetten om de zoveelste landjepik “goed” te praten?

 3. Marc, wat ik Voet, Likoed, etc. vooral kwalijk neem, is dat ze zelf het joods-zijn, judaisme gelijkstellen met zionisme en dan beledigd zijn als sommige mensen anti-zionisme met antisemitisme verwarren.
  Hiermee wil ik overigens antisemitisme niet goed praten, het is niet minder erg (of erger) dan racisme in het algemeen. Enenals filosemitisme.
  Iedeeen heeft de plicht zich goed te informeren alvorens kritiek aan personen, landen, gemeenschappen, etc. te verwarren (lijdend en bedrijvend) met racisme.

 4. Volledig eens, Cornelis.

  Het wangedrag van Israël (genocide) stimuleert enkel maar het gruwelijke antisemitisme. Geconditioneerde types hebben dat niet door of willen dat niet door hebben. Helaas.

 5. Wie roept een Poetin die Oekraiense Krim bezet -we lijken het nu al vergeten- met zijn grootrussische mond tot de orde? Wie roept een Israel dat bij Bethlehem weer zoveel hectare grond gaat confiskeren met zijn brutale politiek zionische grote mond tot de orde? Wie roept een moordende IS-bende in Syrië en Irak tot de orde met zijn grote moslimterroristische mond? Het zou een goed functionerende VN en internationale wereldrechtstaat kunnen zijn..als die er al zou zijn. Is er een andere betere oplossing?

 6. Geen reacties van rechtse lieden die hier wel eens komen. Ja facts…. Pijnlijk… Nog een anti rechts feitje. Ouderen er weer op achteruit. Vestia topper Staal 3.5 mil. + jarenlang dik salaris in de zak ten kosten van het huurdersplebs… Ouderen met kunstheup gaan het schip in want het val buiten de verzekering. Graaien maar. Oorlogje je hier millieu vervuilinkje daar..

  En IS is een relirechtse boevenbende. Zoals ook de SGP een vrouwonvriendelijke reli rechtse partij is. Kortom de dode tak aan.de.boom.der.evolutie.

Reacties zijn gesloten.